2009. május 11., hétfő

Csirkeragu tavaszi zöldségekkel


Egy igazi könnyű tavaszi étel receptje következik, melyet az itthon található zöldségekből dobtam össze csirkemellel. Sokféle primőr zöldséget vettem mostanában, fogytak is rendesen, de mindenből maradt, méghozzá annyi, amennyi egy önálló ételhez nem elegendő, így nem nagyon tudtam, mit kezdjek velük. Végül egy tejszínes raguban végezték csirkemellel társítva, amely ideális zsenge ebéd a tavaszi napokban.


Recept

Egy nagyobb csirkemell
20 dkg spárga
20 dkg brokkoli
egy fej zsenge karalábé
egy közepes méretű cukkini
egy evőkanál liszt
2 dl tejszín
pár csepp citromlé
5 dkg vaj


A zöldségeket megpucolom, majd kicsit előfőzöm, mert nem egyformán puhulnak meg. A brokkoli rózsáit és a spárgafejeket egyelőre félreteszem, a hasábokra vágott karalábét, a brokkoli szárait és a feldarabolt spárgaszárakat forró sós vízben roppanósra főzöm. Utána a brokkolirózsákat dobom bele pár percre a forrásban levő vízbe. A zöldségek főzőlevét nem öntöm ki, a ragu sűrűségének beállítására felhasználható.
Ha ezekkel megvagyok, egy mélyebb serpenyőben felolvasztom a vajat. Közben a csirkét csíkokra vágom, meghintem a liszttel és kézzel összeforgatom. A csirkecsíkokat a vajon aranybarnára sütöm, sózom, majd mellédobom a feldarabolt cukkinit. Ha a cukkini már roppanós-puha, hozzáadom a félretett spárgafejeket, az előfőzött zöldségeket, felöntöm tejszínnel, és addig főzöm, amíg a spárgafejek is megpuhulnak. Pár csepp citromlével teszem pikánsabbá az ételt, amit párolt rizzsel tálalok.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails