2009. február 23., hétfő

Krumplis brokkoli-krémleves


Mostanában igen gyakran készítem ezt a levest, főként akkor, amikor nem nagyon van időm ebédet főzni. Az a jó benne, hogy alig kell hozzá valami, a készítése gyakorlatilag nem igényel időráfordítást, viszont nagyon finom és a szép zöld színével becsempész a tányérunkba egy kis reményt, hogy talán idén is lesz tavasz.
Korábban már szerepelt a blogon egy
másik brokkoli leves is, de én most ebbe vagyok nagyon beleszerelmesedve, nagyon szeretem a tiszta zöldséges ízt és jelenleg eszembe nem jut ezt sajttal eltorzítani.
Ahhoz, hogy a leves megfelelő állagú legyen, mindenképp azt ajánlom, hogy turmixban pürésítsük, csak így lesz igazán selymesen krémes. (Amikor turmixolom, mindig megjegyzem, hogy milyen jó lesz majd, ha Zsófi enni fog, ezt simán kaphatná, persze só-bors nélkül.)

Recept

50 dkg brokkoli
egy nagyobb szem krumpli
1.2 liter húsleves/víz
két gerezd fokhagyma
egy deci tejszín
só, bors
frissen reszelt szerecsendió

Igen rövid leírás következik. A rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott krumplit a fokhagymával a húslevesben megfőzzük. Ha kész, leturmixoljuk, majd a lábosba visszaöntve ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és a tejszínnel összeforraljuk. A tányérban díszítésképpen meg lehet csepegtetni tejszínnel. Mehet mellé vajas pirítós, sajtos melegszendvics, de mi legutóbb magában ettük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails