2008. július 13., vasárnap

Citromfagyi


Ma anyukámék jöttek látogatóba. Mivel dúl a forróság és a grillezés megpróbáltatásai után kell valami, ami enyhülést biztosít, egyértelmű volt, hogy a desszert csak fagyi lehet. A számtalan variációból próbáltam olyat választani, ami nem csak a hőmérsékletével, hanem az ízével is csillapítja a forróságot, és ez pedig nem lehetett más, csak a citromfagyi.

A kiindulási alap Nigella receptje volt, ezen változtattam annak érdekében, hogy még frissebb, hűsítőbb legyen a végeredmény. Ennek megfelelően joghurtot is használtam az elkészítéshez, és ribizlivel rétegezve tálaltam, amely csak fokozta a hatást.

A recept nagyon egyszerű, csak össze kell keverni a hozzávalókat és már mehet is a hűtőbe. Nigella szerint jelen esetben még többszöri átkeverésre, mixelésre sincs szükség, ezt tanúsíthatom is, tényleg nagyon felhasználóbarát recept!

Recept

2 nagy citrom leve és héja
20 dkg porcukor
egy nagy pohár natúr joghurt
4 dl tejszín

Az alaposan megmosott citromok héját lereszelem, levüket az utolsó cseppig kifacsarom, vigyázva, hogy a magok ne kerüljenek bele. A citromhéjat és levet összekeverem a cukorral és a joghurttal és a keveréket hagyom fél óráig állni, hogy jól átvehesse az ízeket.
A tejszínt habbá verem – Nigella szerint 3 evőkanáljeges vizet kell hozzáadni felverés előtt, énezt kihagytam – és lazán összekeverem a joghurtos-citromos keverékkel. Zárható, fagyasztóba tehető edénybe teszem és beküldöm a mélyhűtőbe. Tálalás előtt fél órát pihen szobahőmérsékleten, utána kelyhekbe adagolom, ribizlivel és ostyával díszítem.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nyammi, nagyon finom lett, koszonjuk a receptet :)
AM.

Zsuzsi írta...

Már meg is csináltad?!

Névtelen írta...

szia, igen, hala a 7 oras idoeltolodasnak, epp jokor jott :)
ui. maskor azert jobb este nekiesni a keszitesnek, hogy legyen ido kivarni a teljes fagyasztast.. igy hamarabb elfogyott, mintsem teljesen megfagyott volna ;)
de isteni finom volt. koszi.

Zsuzsi írta...

Örülök, hogy jól sikerült. Azért ez a tempó nem volt semmi:-)))

Admin írta...

Yummy and easy recipe. You may also like jaljeera recipe in hindi, bel ka sharbat recipe in hindi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails