2008. március 8., szombat

Tavaszváró



A Horasz által elindított kördéssel Cukroskata talált meg, amit ezúton köszönök.

Ilyenkor már hosszabbodnak a nappalok, hajnalban és naplementekor csicseregnek a madarak, egyszóval érezhetően közeledik a tavasz. A kertben megjelennek a hóvirágok, kinyíltak a krókuszok, és a kutyáim által ki nem taposott tulipánok is szépen növögetnek.

Ilyentájt bosszús vagyok, mert a déligyümölcsökre és almára rá sem tudok nézni, de még nem jelennek meg a tavaszi gyümölcsök, pedig ezekre feni a fogát mindenki.

Zöldségfronton jobb a helyzet, nemsokára jön az újhagyma, az általam nem kedvelt retek, és nagy kedvenceim, a spenót, sóska és spárga.

Nálam a gasztronómiai tavaszt jelzi a húsvéti sonka a levében főt tojással, újhagymával, tormával. Ekkor kerül a tányérba a spárgaleves, a friss spenótból készített főzelék, töltött karalábé, és ami számunkra leginkább a tavaszt jelzi, a kapormártással feltálalt töltött tök.

Az idő előrehaladtával megjelenik a ropogós cseresznye, az eper, amiket leginkább frissen szeretek.

És persze közben elérkeznek a kardigános napok, melyekből a klímaváltozás következtében egyre kevesebbet élvezhetünk. A fák napról napra több kis levelet bontanak, rügyek fakadnak, majd májusra minden virágba borul.

Az évben – az ősz mellett – ez a kedvenc évszakom, remélem idén lesz igazi tavasz, hogy minél tovább élvezhessük.

A kérdést továbbgurítom
Dalitnak és Áfonyás borjúnak, ha jól láttam, ők még nem válaszoltak.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia,
köszi a körkérdést, elgondolkozom rajta :-)

Névtelen írta...

szia,
itt a válaszom:
http://afonyasborju.blog.hu/2008/03/15/tavaszi_korkerdes

szép tavaszt! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails