2007. október 17., szerda

Harcsapaprikás nokedlivel


Kivettem másfél hét szabit, mert egyrészt rám fér, másrészt pedig szeretnék egy kis időt tölteni családunk legifjabb tagjával, Miskával, a nyolchetes németjuhász kölyökkel, akit ma hoztunk haza.

Ha már ilyen jó esemény történt, ezt meg kellett ünnepelni egy finom ebéddel - bár fél négykor fogyasztottuk el.

Kedvesem kérésére a menü hosszabb tanakodás után harcsapaprikás lett, nokedlival.

Ezt az ételt a szokásostól eltérően és egészségtelenebbül készítem, de annyira finom, hogy kóstolás után senkinek sincs kedve számolgatni a kalóriákat.

Miska teljesen le volt nyűgözve a konyhai tevékenységemtől, szerintem egy éves korára profi fakanálforgatóvá cseperedik majd, egyelőre azonban csak kuktálkodott: akármit vettem elő a hűtőből vagy valamilyen zacskóból, hangos nyüszögéssel vizsgálgatta a recept hozzávalóit.

Recept

70 dkg harcsafilé
1 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
fél zöld erőspaprika
1 paradicsom

pirospaprika
só, olaj

liszt
2-3 dl tejföl

A nokedlihez

50 dkg liszt
2 tojás,

annyi víz, amennyit felvesz (fele tej is lehet, anyu erre esküszik)

A harcsát felkockázom, és máris jön a trükk: "haltöpörtyűt" készítek belőle, azaz sózom, paprikás lisztet szórok rá, ezzel összeforgatom és forró olajban 2-3 perc alatt kisütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem.
A hagymát, paprikákat felkockázom, kevés olajon üvegesre pirítom-párolom, megszórom pirospaprikával, rádobom a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, felöntöm egy pohár vízzel.
Elforralom a levét, megint felöntöm, és még egyszer elforralom. Ekkor behabarom liszttel-tejföllel, belerakom a sült harcsakockákat és a lehető legkisebb lángon kb. tíz perc alatt összerotyogtatom.
A nokedli hozzávalóit összekeverem, bő forrásban levő vízben kifőzöm, leszűröm és olvasztott vajra szedem.

Az a jó ebben az elkészítési módban, hogy a harcsa kap egy kis kérget, nem törik össze és az ízéhez is hozzátesz a vékony paprikás lisztes bunda. Hát nem egy Update 1-es kategória, viszont nagyon finom. A tetejére lehet tenni pár csepp tejfölt, ehetünk mellé uborkasalátát vagy valamilyen savanyúságot.

Ui: Lefotóztam, de nem tudom felrakni a képet technikai hiba miatt. Majd holnap!

2 megjegyzés:

Gergő írta...

Szia Zsuzsi,
Még soha nem csináltam harcsapaprikást és a te recepted alapján Szenteste ez kerül az asztalra. Nagyon tetszik, hogy van benne "trükk".
Áldott Karácsonyt!
Gergő

Zsuzsi írta...

Remélem, ízleni fog! Neked is boldog karácsonyt kívánok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails